Почетна / Вести Македонија (page 30)

Вести Македонија

Пчеларниците ќе се попишуваат до 15 мај

На барање на Федерацијата на фармерите на РМ, Агенцијата за храна и ветеринарство го пролонгира рокот за извршување на пописот на пчеларниците. Овој рок е продолжен до 1 мај 2013, а рокот за доставување на податоците од пописот до ветеринарното друштво до 15 мај 2013 година.

Прочитај повеќе

Закон за квалитет на земјоделски производи и подзаконски акти за овошје и зеленчук

Со поддршка од АгБиз Програмата на УСАИД изминативе два дена во Струмица, ЦеПроСАРД во соработка со Министерството за земјоделство, организираше Тркалезна маса за Закон за квалитет на земјоделски производи и подзаконски акти кои ја регулираат областа на овошје и зеленчук.

Прочитај повеќе

Пораст на откупот и продажбата на земјоделски производи за 31,2%

Вредноста на вкупниот откуп и продажба на земјоделски производи во февруари годинава изнесува 1,85 милиони денари што претставува пораст за 31,2% во споредба со февруари лани, објави Државниот завод за статистика.

Прочитај повеќе

За парите од ИПАРД се очекуваат 1.000 апликации

По околу 1.000 апликации за ИПАРД средствата на секој следен јавен повик се очекува да повлечат” најновите измени во Програмата што изминатиов период земјоделците имаа можност да ги слушнат директно од надлежните.

Прочитај повеќе