Почетна / Вести Македонија (page 59)

Вести Македонија

Димовски: Македонските земјоделски производи со одличен квалитет

Дефинирањето на мерките на финансиска поддршка за земјоделството и руралниот развој за временски период од пет години, претставува повеќегодишно буџетско и стратешко планирање кое за прв пат се воведува во спроведувањето на земјоделската политика во земјава.

Прочитај повеќе

Ќе се даваат под закуп 627 хектари државно земјиште

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство денеска објави јавен повик за давање под закуп на државно земјоделско земјиште во регионите Гевгелија, Неготино, Делчево, Ресен, Битола, Валандово, Берово и Свети Николе, за вкупна површина од над 627хектари.

Прочитај повеќе

Агри.мк на 132-от семинар на ЕААЕ и Здружението на агроекономисти на Македонија

Македонија ќе црпи европски искуства за подобрување на конкурентноста на земјоделско-прехранбениот сектор преку 132-от Семинар на Европската асоцијација на агроекономисти што во наредните три дена се одржува во Скопје.

Прочитај повеќе

Објавен е повикот за поднесување барања за користење на ИПАРД средствата

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој го објави седмиот Јавен повик за доставување на барања за користење на финансиски средства од петтата компонента на Инструментот за претпристапна помош за рурален развој на Европската Унија.

Прочитај повеќе

За сушата чекаме спас од небото

На крај од летото нормално е водостоите да се на минимум, но далеку сме од апсолутни минимуми какви што имавме во 2000 и 2001 година. Kлучно е есенва добро да врне, а назима да падне снег, вели Јосиф Милевски од УХМР

Прочитај повеќе