Почетна / Сточарство

Сточарство

Органско говедарство

Слика 1. Автохтона раса Буша. Крава и теле

Составен дел на одржливото земјоделство е органското земјоделство. Целта на органското земјоделство е подобрување на здравјето и продуктивноста на заемно зависните заедници, почвениот жив свет, растенијата, животните и луѓето.

Прочитај повеќе

БиМилк ги отвора вратите за посетители

Најголемата домашна млекарска индустрија БиМилк утре од 11 до 13 часот ќе ги отвори вратите за сите оние што се заинтересирани да дојдат во посета. Истиот ден Битолската млекара ќе ја посетат и холандскиот амбасадор и германскиот заменик-амбасадор.

Прочитај повеќе