Почетна / Сточарство (page 2)

Сточарство

Пастрмките останаа без вода

Поради опаднатото ниво на Вардар, пцовисале многу пастрмки, бидејќи јатата што не отпливале низводно завршиле кај рибокрадците, кои со раце полнеле торби со риби, тврдат од „Баш Вардар“

Прочитај повеќе

Амонијак и фосфор ги уништија пастрмките во Темница

Енормни количини амонијак и фосфор во водите на реката Темница пред две недели предизвикаа помор на пет тони пастрмка, покажаа резултатите од испитувањето што го изврши Државниот инспекторат за животна средина. Директорот Фирус Мемет вели дека во водите на оваа река, која е притока на Треска, во моментот на поморот …

Прочитај повеќе