Почетна / Здрава храна

Здрава храна

Бојата на храната не е случајна

Портокаловите продукти позитивно влијаат на имунитетот, црвените ја победуваат слабокрвност.Секое овошје и секој зеленчук има свои уникатни својства и поволности врз човечкиот организам. Таквата содржина ја одредува и нивната боја. Нутриционистите препорачуваат секој оброк да биде разновиден.

Прочитај повеќе

Дуња – кралица на есенските овошја

Дуњата е овошје кое не случајно ја нарековме кралица на есенските овошја. Дуњите започнуваат да зреат од крајот на октомври, што значи веќе навлегуваме во сезоната кога ќе можеме да го пробаме нејзиниот вкус. Инаку таа потекнува од Азија, а старите народи ја нарекуваат симбол на плодноста, симбол на љубовта …

Прочитај повеќе

Здрав оброк за енергичен ден

Под мотото: Здрав оброк за енергичен ден – заедно сме повкуснии, двата домашни водечки брендови Виталиа” и Бимилк” организираат заедничка акција Виталиа Чоко мусли + Бимилк млеко за промотивна цена од само 99 денн, со што на своите потрошувачи ќе им понудат единствен спој на здравје и задоволство.

Прочитај повеќе

Се одбележува „Денот на јаболкото“ во Прилеп

Во ООУ „Блаже Конески“ во Прилеп денеска ќе биде одбележан „Денот на јаболкото“, во рамки на кампањата „Здрава храна за детство без мана“, која се одвива под покровителство на Маја Иванова, сопруга на претседателот на Република Македонија.

Прочитај повеќе

Младо Нагоричино замириса на македонски специјалитети

Вкусни специјалитети од струмичката, гостиварската, битолската, штипската и од повеќе други кујни се најдоа на натпреварувачката трпеза во кумановско Младо Нагоричино, каде што се одржа натпреварот за највкусно јадење.

Прочитај повеќе