Почетна / Здрава храна (page 2)

Здрава храна

Со здрава храна до здрави генерации

Под мотото Со здрава храна до здрави генерациии, децата од градинката Кукушка, во организација на Битолската Млекара-БиМилк и Виталиа, а по повод 16 октомври Светскиот ден на храната, одржаа едукативна претстава во Пионерскиот дом Карпош во Скопје.

Прочитај повеќе

Сливата и нејзината улога во човековото здравје

Сливата кај нас ја има во изобилие. Различни видови, со различни бои, големини, вкусови. Која и да ја одберете нема да згрешите бидејќи сливата се наоѓа на листата на најздрави и најбогати со антоксиданси овошја кои можат да се најдат на нашиве простори.

Прочитај повеќе