Почетна / Вести Македонија / Вината на Стоби на саемот Винарија во Пловдив

Вината на Стоби на саемот Винарија во Пловдив

Винаријата “Стоби” се претстави на саемот за вино Винаријаа во Пловдив. На овој саем учествуваа повеќе од 30 земји, низ цела Европа.

– Саемот за вино “Винарија” е еден од најрепрезентативните вински настани што се случуваат во Пловдив. Нашето учество на овој саем претставува одлична можност за промоција на нашите вина, и на тој начин воспоставување на директни контакти со потрошувачите, конкуренцијата и бизнис партнерите. Ова излагање за нас претставува можност за проширување на нашата продажна мрежа, и на тој начин зголемување на извозниот капацитет. Заинтересираноста за вината на Стоби” на овој саем беше значително голема и сите учесници и посетители беа изненадени од квалитетот и вкусот на виното – изјави Лидија Трајковска, комерцијален директор на Перминдекс”.

Извор: vecer.com.mk

Check Also

Qélianet започнува да работи во Македонија

Интегрален текст од тим информатичари од Охрид. Известувањето Ви го пренесуваме во целост. Почитувани, Ви …