Почетна / Вести Македонија / Турски бизнисмени ги разгледуваат овошните насади во Македонија

Турски бизнисмени ги разгледуваат овошните насади во Македонија

Во организација на Федерацијата на фармерите на Македонија и Тујап ферс (турски саеми) турски бизнисмени се во дводневна посета на нашата земја со цел да се развие поголема соработка во делот на инвестициите за овоштарството односно подигнување на насади од круша и садници за овошки како и отворање на  откупен центар.

 

Во рамките на престојот на 3, декември реализирана е средба со заменик министерот за земјоделство, Зоран Коњановски, и посетен е овоштарник од 130 ха во велешкото село Кочилари. На 4, декември ќе се посетат овоштарници во битолското село Бистрица и Ресен.

Check Also

Qélianet започнува да работи во Македонија

Интегрален текст од тим информатичари од Охрид. Известувањето Ви го пренесуваме во целост. Почитувани, Ви …