Почетна / Tag Archives: Peperutki

Tag Archives: Peperutki

Градина со пеперутки

   Ако имате место во дворот и сакате пеперутки, можете да креирате катче во градината, која ќе ги привлекува со бојата и аромата, со комбинирање на соодветните растенија.

Прочитај повеќе

Жалфија – Salvia sp.

Родот Салвиа опфаќа огромна група растенија, со над 900 вида, кои се со потекло од Мексико и Јужна Америка.Видовите вклучуваат едногодишни, двегодишни и повеќегодишни растенија, голем дел од кои се со висока декоративна вредност и некои од нив се и со ароматични листови.

Прочитај повеќе