Почетна / Вести Македонија / Презентација на проектот AGRO STAR

Презентација на проектот AGRO STAR

Презентација на проектот „Транснационална мрежа за поддршка на мали и средни претпријатија од областа на сточарството и растително производство – AGRO STAR” денеска организира Федерација на фармерите на Република Македонија (ФФРМ).

Проектот е финансиран од Европската унија, од под програмата  Транснационална соработка во Југоисточна Европа.

Целта на проектот, што ќе трае две години, е да се зголеми конкурентноста на малите и средни претпријатија и да се промовира и имплементира иновативно претприемништво преку одговарање на потребите за специфична поддршка на претпријатијата  од областа на растителното производство и одгледување на животни со транснационален пристап.

Извор: kurir.mk

Check Also

Qélianet започнува да работи во Македонија

Интегрален текст од тим информатичари од Охрид. Известувањето Ви го пренесуваме во целост. Почитувани, Ви …