Почетна / Занимливости / Прекрасни креации од разнобојни растенија

Прекрасни креации од разнобојни растенија

Интернационалниот натпревар во хортикултурна уметност кој се одржува во Монтреал, Канада е вистинско уживање за артистичките души и љубители на природата. Настанот има натпреварувачки карактер, а опфаќа креирање и монтирање на живи уметнички дела од растенија со листови во разни бои.

Изложбата е отворена на 22 јуни годинава и ќе трае до 29 септември во Ботаничката градина на Монтреал. За креациите се користат 22.000 видови растенија кои се распределени во 10 изложбени оранжерии и тематски градини.

Прекрасни креации од разнобојни растенија

Ние ви пренесуваме дел од овие убавини преку селекција на фотографии од најинтересните креации, а за повеќе ве упатуваме на Фликр.

Прекрасни креации од разнобојни растенија

Прекрасни креации од разнобојни растенија

Прекрасни креации од разнобојни растенија

Прекрасни креации од разнобојни растенија

Прекрасни креации од разнобојни растенија

Прекрасни креации од разнобојни растенија

Прекрасни креации од разнобојни растенија Прекрасни креации од разнобојни растенија

Прекрасни креации од разнобојни растенија

Прекрасни креации од разнобојни растенија

Прекрасни креации од разнобојни растенија

Прекрасни креации од разнобојни растенија

Прекрасни креации од разнобојни растенија

Извор: kafepauza.mk

Check Also

Задолжително купете една од овие билки за свеж воздух во домот

Колку и да се грижиме за хигиената во нашиот дом, во него сепак постојат отрови …