Почетна / Занимливости / Патување околу светот со трактор

Патување околу светот со трактор

Пензионираниот Французин Клод Губо кој пред осум месеци тргна на пат околу светот со трактор, пристигна во Турција каде е воодушевен од гостопримливоста на овој  народ.

Со својот караван што е споен со тракторот тој веќе има посетено неколку земји, а во Турција ги посетил градовите Истанбул и Измир.  

За овој потфат, Французинот вели дека се нафатил бидејќи ги сака природата и луѓето, затоа патувањето со трактор е побавно, но тоа му овозможува подобро да ја запознае средината во која се наоѓа.

Следни негови дестинации се Русија и Кина.

Извор: kajgana.com

Check Also

Задолжително купете една од овие билки за свеж воздух во домот

Колку и да се грижиме за хигиената во нашиот дом, во него сепак постојат отрови …