Почетна / Вести Македонија / Ќе поскапат јајцата во Македонија

Ќе поскапат јајцата во Македонија

Поден наместо кафезен систем за одгледување несилки предвидуваат измените во Законот за благосостојба на животните.

Ова, според Агенцијата за храна и ветеринарство, ќе ја зголеми цената на јајцата, бидејќи продукцијата при ваквиот начин на производство е помала.
Законските измени треба да се донесат најдоцна до јули годинава, но рокот за воведувањето на оваа новина е пролонгиран и треба да се реализира најдоцна шест месеци до влезот на Македонија во ЕУ.

Check Also

Qélianet започнува да работи во Македонија

Интегрален текст од тим информатичари од Охрид. Известувањето Ви го пренесуваме во целост. Почитувани, Ви …