Почетна / Вести Македонија / Градоначалникот се сретна со земјоделците

Градоначалникот се сретна со земјоделците

Во рамки на проектот Отворени денови низ Македонијаа на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство викендов во општина Илинден се одржаа две трибини и средби со земјоделците.

На средбите што се одржаа во просториите на општината и Домот на култура Кадиноо присуствуваа заменик-министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Зоран Коњановски, градоначалникот на Илинден, Жика Стојановски, како и претставниците од Државниот инспекторат за земјоделство и Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и рурален развој.

Трибините беа искористени за разгледување на проблемите со кои се соочуваат земјоделците, а беше објаснета и процедурата за легализација на веќе изградените земјоделските објекти.

Check Also

Qélianet започнува да работи во Македонија

Интегрален текст од тим информатичари од Охрид. Известувањето Ви го пренесуваме во целост. Почитувани, Ви …