Почетна / Вести Македонија / Димовски на саем за храна во Берлин

Димовски на саем за храна во Берлин

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Димовски денеска и утре во Берлин ќе присуствува на Меѓународниот саем за храна, земјоделство и хортикултура „Зелена недела“ што ќе трае до 27 јануари.

За време на посетата, Димовски ќе учествува и на Самитот на министри за земјоделство, настан што е дел од „Зелена недела“.

Во фокусот на годинашниот Самит на министри ќе биде прифаќањето на фактот дека земјоделството игра клучна улога во исхраната на популацијата и дека е неразделно поврзано со искоренувањето на сиромаштијата, особено во земјите во развој. Ќе се стави акцент и на тоа дека инвестирањето во одржливо земјоделство и рурален развој е од суштинско значење за да се оствари правото на соодветна храна.

Извор: http://kurir.mk/makedonija/vesti/99894-Dimovski-na-saem-za-hrana-vo-Berlin

Check Also

Qélianet започнува да работи во Македонија

Интегрален текст од тим информатичари од Охрид. Известувањето Ви го пренесуваме во целост. Почитувани, Ви …