Почетна / Вести Македонија / ЦеПроСАРД го отвора Тренинг центарот за спроведување обуки

ЦеПроСАРД го отвора Тренинг центарот за спроведување обуки

Центарот за промоција на одржливи земјоделски практики и рурален развој (ЦеПроСАРД) денеска ќе го промовира Тренинг центарот за спроведување обуки.

Во Тренинг центарот направен по принципот на енергетска ефикасност, е инсталирана показна опрема за искористување обновливи извори на енергија. Тоа ќе им овозможи на учесниците во обуките практично да видат што значи енергетски ефикасна градба.

Тренинг центарот воспоставен во рамки на проектот „Агроенергија“, со поддршка на Кралството Шведска, има капацитет од 35 места и сертифицран тим за спроведување обуки од различни области.

Check Also

Qélianet започнува да работи во Македонија

Интегрален текст од тим информатичари од Охрид. Известувањето Ви го пренесуваме во целост. Почитувани, Ви …