Почетна / Занимливости / Агри.мк учествуваше на тренинг центар за обука на теми од областа на обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност во ЦеПроСАРД

Агри.мк учествуваше на тренинг центар за обука на теми од областа на обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност во ЦеПроСАРД

Агри.мк учествуваше на семинарот на тема: „Системско управување со енергија: Меѓународни добри пракси и стандарди„ и воведување на основните елементи на стандардот ISO 50001 – систем за управување со енергија

, кој се одржа во тренинг центарот на ЦеПроСАРД во соработка со консултантската фирма Трајковски и партнери. Се говореше за:
– придобивките од постоење и примена на Систем за управување со енергија во организација или фирма
– Тековни пракси и стандарди
– Разбирање на основните елементи на стандардот ИСО 50001 – Систем за управување со енергија
– Колку сме подготвени за рационално искористување на енергијата
– Преглед на интернационални конвенции и препораки за Управување со енергија
и др.
со што на крајот се здобивме со Сертификат за успешно завршување на тренинг програмата

Check Also

Задолжително купете една од овие билки за свеж воздух во домот

Колку и да се грижиме за хигиената во нашиот дом, во него сепак постојат отрови …