Почетна / Вести Македонија / Исплатени 146,6 милиони денари субвенции за овошје

Исплатени 146,6 милиони денари субвенции за овошје

Министерството за финансии исплати 146,6 милиони денари субвенции на 4.837 земјоделци за одржување површини со овошни насади.

Финансиската поддршка, како што информираат од Министерството, изнесува од 15.000 до 33.000 денари по хектар, во зависност од видот на овошната култура.
Исплатени се субвенции на земјоделци кои одгледуваат круша, вишна, јаболко, праска, кајсија, цреша, дуња, мушмула, слива, калинка, смоква, аронија, боровинка, рибизла, малина, капина, јагода и други видови овошки низ цела територија на Република Македонија. Владата со редовна исплата на субвенциите за земјоделците, како што е наведено во соопштението од Министерството за финансии, останува доследна во поддршката на земјоделството како една од носечките гранки на македонското стопанство.

Извор: vecer.com.mk

Check Also

„Денови на македонскиот мед 2015“

На улицата „Македонија“ во Скопје денеска ќе биде отворен фестивалот „Денови на македонскиот мед 2015“ …

6 comments

  1. 431519 949161The article posted was extremely informative and useful. You individuals are performing an excellent job. Keep going. 300715

  2. 87078 511008I got what you intend, saved to my bookmarks , very decent site . 265405

  3. 138788 509388Interested in start up a online business on line denotes revealing your service also providers not only to humans within your town, nevertheless , to numerous future prospects which are cyberspace on many occasions. pays everyday 738362

  4. 312583 252611i adore action movies and my idol is none other than Gerard Butler. this guy actually rocks 132425

  5. 13105 918328Dude. You mind if I link to this post from my own site? This really is just too awesome. 316616

  6. 338487 313891Read more on that Post.Useful info. 445303

Leave a Reply

Your email address will not be published.