Почетна / Вести Македонија / Жените земјоделки од Македонија и Бугарија ќе соработуваат во неколку области

Жените земјоделки од Македонија и Бугарија ќе соработуваат во неколку области

Здружението на жени Земјоделеки „Агро Винка“ од Виница е вклучено во проектот за прекуграничната соработка на Македонија и Република Бугарија во областа на екологијата, туризмот и младите.

– Станавме рамноправеен член на Центарот за рурален развој „Бујрум“ кој работи на формирање регионални мрежи на организации од областа на екологијата и туризмот, вели Олга Стоименова, претстедател на „Агро Винка“.

Здружението лани, со средства од претпристапните фондови на Европската унија реализираше два значајни проекта во кои бе вклучени граѓани и ученици од Виница и соседните населени места.

Извор: http://www.kurir.mk/republika/opstini/99854-Zenite-zemjodelki-od-Makedonija-i-Bugarija-ke-sorabotuvaat-vo-nekolku-oblasti

Check Also

Qélianet започнува да работи во Македонија

Интегрален текст од тим информатичари од Охрид. Известувањето Ви го пренесуваме во целост. Почитувани, Ви …