Почетна / Tag Archives: sekvoja

Tag Archives: sekvoja

Секвоја стара 3200 години

Тие се едни од најголемите дрва во светот кои се простираат по должина на планинскиот венец на Сиера Невада. Фотографот Мајкл Николс помина две недели фотографирајќи го ова џиновско дрво.

Прочитај повеќе