Почетна / Tag Archives: Salvia pachyphylla

Tag Archives: Salvia pachyphylla

Жалфија – Salvia sp.

Родот Салвиа опфаќа огромна група растенија, со над 900 вида, кои се со потекло од Мексико и Јужна Америка.Видовите вклучуваат едногодишни, двегодишни и повеќегодишни растенија, голем дел од кои се со висока декоративна вредност и некои од нив се и со ароматични листови.

Прочитај повеќе