Почетна / Tag Archives: цвеќе

Tag Archives: цвеќе

Ѕвонче- Campanula sp.

Латински назив: Campanula sp. Домашен назив: Ѕвонче Потекло: Европа Категорија: Повеќегодишно Висина: Во зависност од сортата до 30 cm Цветање: Пролет, лето Локација: Директна или индиректна светлина Почва: Растресита, богата со хранливи материи Размножување: Семе, делба на корени

Прочитај повеќе