Почетна / Tag Archives: фунгициди

Tag Archives: фунгициди

Болести кај циклама (Cyclamen spp.)

1.Botrytis- сиво гниење Botrytis cinereaпредизвикува гниење на цветовите и листовите. Сите заболени делови се прекриени со сива прекривка (од мицелиите на габата), подоцна се сушат и стануваа сиво- кафени.

Прочитај повеќе

Азалеа

Азалеата е цветна грмушка од родот на Rhododendron. На почеток азалеите биле класифицирани како посебен вид , но денес се познати како два од осумте познати подвидови на рододендрон – Pentanthera  (листопадни) и Tsutsuji(зимзелени).

Прочитај повеќе