Почетна / Tag Archives: саксии

Tag Archives: саксии

Ѕвонче- Campanula sp.

Латински назив: Campanula sp. Домашен назив: Ѕвонче Потекло: Европа Категорија: Повеќегодишно Висина: Во зависност од сортата до 30 cm Цветање: Пролет, лето Локација: Директна или индиректна светлина Почва: Растресита, богата со хранливи материи Размножување: Семе, делба на корени

Прочитај повеќе

Одгледување на рози во саксии

Розата е кралско растение и како такво најдобро е  да се одгледува на место каде што може да се шири во висина, ширина и длабочина. И воопшто – таа сака простор, во некои случаи – особено многу простор.

Прочитај повеќе