Почетна / Занимливости / Најскапото пиво на светот

Најскапото пиво на светот

 За многумина пивото претставува еден од најефтините начини да се разладат за време на летните денови или пак за расположение за време на летото. Но, ова пиво се смета за вистински луксуз.

Станува збор за производ на фирмата “Sam Adams Utopia”. Оваа компанија по повод на 10 годишнината од постоењето, произведе несекојдневно пиво, кое содржи 27% алкохол.

Шишето од 0,7 литри од овој уникатен пијалак се наоѓа на пазарот по цена од 190 американски долари. Следната година ќе се продаваат само 20 илјади шишиња ширум светот.

Check Also

Задолжително купете една од овие билки за свеж воздух во домот

Колку и да се грижиме за хигиената во нашиот дом, во него сепак постојат отрови …