Почетна / Вести Македонија / Конференцијата за предизвиците на жената претприемач во руралната средина

Конференцијата за предизвиците на жената претприемач во руралната средина

Во Кочани денеска ќе се одржи конференција на тема „Предизвиците на жената-претприемач во руралната средина“, во  организација на Федерацијата на фармери на Македонија и Мрежата за рурален развој на Македонија.

Самиот настан има за цел да го поттикне претприемништвото кај руралната жена и да се согледаат проблемите и предизвиците на овие маргинализирани групи кои ги имаат во руралните средини во делот на претприемништвото. 

На Конференцијата „Предизвиците на жената – претприемач во руралната средина“ претставници од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ќе имаат презентација на ИПАРД програмата.

На конференцијата поканети се жени–фармери, жени – претприемачи,  но и претставници на научни, образовни и други институции кои соработуваат со руралното население.

Извор: kurir.mk

Check Also

Qélianet започнува да работи во Македонија

Интегрален текст од тим информатичари од Охрид. Известувањето Ви го пренесуваме во целост. Почитувани, Ви …