Почетна / Tag Archives: Fusarium

Tag Archives: Fusarium

Болести кај циклама (Cyclamen spp.)

1.Botrytis- сиво гниење Botrytis cinereaпредизвикува гниење на цветовите и листовите. Сите заболени делови се прекриени со сива прекривка (од мицелиите на габата), подоцна се сушат и стануваа сиво- кафени.

Прочитај повеќе