Почетна / Tag Archives: prolet

Tag Archives: prolet

Азалеа

Азалеата е цветна грмушка од родот на Rhododendron. На почеток азалеите биле класифицирани како посебен вид , но денес се познати како два од осумте познати подвидови на рододендрон – Pentanthera  (листопадни) и Tsutsuji(зимзелени).

Прочитај повеќе