Почетна / Tag Archives: мозочни удари

Tag Archives: мозочни удари

ХЕЉДА ОД ХИМАЛАИТЕ НИКНУВА НА ВИТАЧЕВО

Поле со ретко азиско растение со бакарна боја карактеристично за Хималаите, го привлекува вниманието на сите што се движат по висорамнината Витачево кај Kавадарци. Веќе втора година по ред комбајнот го жнее растението од кое се добива безглутенско брашно што се користи во исхраната. 

Прочитај повеќе