Почетна / Tag Archives: Институтот за микробиологија и паразитологија при Медицински факултет – Скопје

Tag Archives: Институтот за микробиологија и паразитологија при Медицински факултет – Скопје

КЗЗ: Од 900 мостри во 40 е докажана листерија

Досега е извршена анализа на околу 900 мостри, од кои во 40 случаи е докажана listeria monocytogenes, кај производи кои се предмет на натамошна термичка обработка, соопшти Комисијата за заразни заболувања при министерството за здравство по одржаната работна средба на која беше разгледана фактичката состојба и досега преземените активности поврзани …

Прочитај повеќе