Почетна / Вести Македонија / Златен даб и Крали Марко сега со оригинален вкус

Златен даб и Крали Марко сега со оригинален вкус

Прилепска пиварница инвестираше во бескиселгурна филтрација што ја става во редот на ретките коишто се грижат и за средината и за подобар вкус на пивото. Димитар Тодороски, бренд-менаџер од Прилепска пиварница вели дека инвестицијата во бескиселгурна филтрација беше чекор напред кон подобро и поквалитетно пиво.

– Оваа инвестиција за нас беше само можност повеќе за достигнување на светски квалитет на македонското пиво. Ние сме една од трите пиварници во Европа што има ваков тип на филтрација. Постоиме речиси 90 години на овој пазар, а нашето македонско пиво е едно од најдобрите токму поради постојаните вложувања – смета Тодороски.

Според него, доказ дека се на вистинскиот пат беше и последното рангирање на Светската анализа на “Плимсол”, каде компанијата беше ставена во делот на силни пиварници.
– Кога вложувате во пивскиот бизнис на прво место треба да го имате интересот на потрошувачите. Со квалитетот не можете да правите компромиси, а во него треба постојано да вложувате. Тоа е нашата мисија по која што се водиме. Последните неколку години значително вложивме во новини во производството, во создавање на нови производи, во развивање на еден нов начин на комуникација. “Златен даб” и “Крали Марко” се наши препознатливи, македонски брендови со висок квалитет бидејќи потрошувачите го заслужуваат најдоброто – смета Тодороски.

Многупати досега се покажало дека токму вложувањето во време на криза се покажуваат како одлична стратегија на компаниите кои имаат јасен план што постигнуваат со инвестициите.

Извор: vecer.com.mk

Check Also

„Денови на македонскиот мед 2015“

На улицата „Македонија“ во Скопје денеска ќе биде отворен фестивалот „Денови на македонскиот мед 2015“ …

5 comments

  1. 941752 37486Hey there! Good stuff, please keep me posted when you post something like this! 867762

  2. 175353 855396Woh Every person loves you , bookmarked ! My partner and i take issue in your last point. 89387

  3. 511112 226620Hmm is anyone else experiencing issues with the images on this weblog loading? Im trying to discover out if its a difficulty on my end or if it is the weblog. Any responses would be greatly appreciated. 734338

  4. 794477 817399Quite intriguing topic , thanks for putting up. 864499

  5. 884261 54331I like the way you conduct your posts. Have a good Thursday! 781531

Leave a Reply

Your email address will not be published.