Почетна / Вести Македонија / Жените земјоделки од Македонија и Бугарија ќе соработуваат во неколку области

Жените земјоделки од Македонија и Бугарија ќе соработуваат во неколку области

Здружението на жени Земјоделеки „Агро Винка“ од Виница е вклучено во проектот за прекуграничната соработка на Македонија и Република Бугарија во областа на екологијата, туризмот и младите.

– Станавме рамноправеен член на Центарот за рурален развој „Бујрум“ кој работи на формирање регионални мрежи на организации од областа на екологијата и туризмот, вели Олга Стоименова, претстедател на „Агро Винка“.

Здружението лани, со средства од претпристапните фондови на Европската унија реализираше два значајни проекта во кои бе вклучени граѓани и ученици од Виница и соседните населени места.

Извор: http://www.kurir.mk/republika/opstini/99854-Zenite-zemjodelki-od-Makedonija-i-Bugarija-ke-sorabotuvaat-vo-nekolku-oblasti

Check Also

„Денови на македонскиот мед 2015“

На улицата „Македонија“ во Скопје денеска ќе биде отворен фестивалот „Денови на македонскиот мед 2015“ …

4 comments

  1. 332665 911689How could be the new year going? I hope to read much more fascinating posts like last year 845418

  2. 137415 302328Outstanding post, I conceive men and women ought to larn a lot from this weblog its really user friendly . 833935

  3. 554902 33235Sweet web web site , super style and style , rattling clean and utilize genial . 433110

  4. 983126 816747But wanna comment on few general points, The site style is perfect, the content material material is genuinely excellent : D. 620560

Leave a Reply

Your email address will not be published.