Почетна / Вести Македонија / Земјоделците од Радовиш со трактори протестираа пред седиштето на СДСМ

Земјоделците од Радовиш со трактори протестираа пред седиштето на СДСМ

Земјоделците од Општина Радовиш денеска протестираа пред просториите на Општинската организација на СДСМ. Над 400 земјоделци со 50 трактори и земјоделска механизација го блокираа централното градско подрачје изразувајќи го својот револт против опозицијата која го блокира донесувањето на буџетот за 2013 година.

Земјоделецот Лазар Манев вели дека со  недонесувањето на буџетот за 2013 година ќе бидат загрозени околу 4.000 земјоделци и нивните семејства, кои својата егзистенција ја обезбедуваат само од производство на земјоделски култури и тутун.

– Земјоделието е нашиот живот, нашата егзистенција. Ние немаме плати како пратениците на СДСМ за да гледаме мирно како се кочи буџетот за 2013 година. Во тој буџет се нашите субвенции без кој нема да може цела година крај со крај да врзиме. Ние имаме семејства за хранење и не мижеме мирно да гледаме како опозцијата го кочи буџетот, рече Манев.

Радовишките земјоделци велат дека доколку не се донесе буџетот нивните субвенции нема да се исплатат, а со тоа се доведува и плаќањето на сметките за струја, вода, но и образованието на нивните деца, кои студираат или учат во средните училишта во Штип, Струмица и Скопје.

Извор: http://www.kurir.mk/republika/opstini/96220-Zemjodelcite-od-Radovis-so-traktori-protestiraa-pred-sedisteto-na-SDSM

Check Also

„Денови на македонскиот мед 2015“

На улицата „Македонија“ во Скопје денеска ќе биде отворен фестивалот „Денови на македонскиот мед 2015“ …

4 comments

  1. 928564 740530Jeden Tag stellt man sich die Frage Was Koche Ich Heute?! Zerbrechen Sie sich nicht den Kopf, besuchen Sie uns am besten direkt auf unserer Webseite uns lassen Sie sich inspirieren 256532

  2. 827200 257443This internet page is often a walk-through for all of the details it suited you with this and didnt know who to ask. Glimpse here, and you will surely discover it. 994946

  3. 198023 788041This web page is often a walk-through for all with the details it suited you with this and didnt know who to ask. Glimpse here, and youll surely discover it. 295504

  4. 471684 538260This post contains excellent original thinking. The informational content here proves that things arent so black and white. I feel smarter from just reading this. 915123

Leave a Reply

Your email address will not be published.