Почетна / Вести Македонија / Земјоделците од Неготино и Демир Капија легализираа 129 трактори

Земјоделците од Неготино и Демир Капија легализираа 129 трактори

Од почетокот на законското решение за легализација на механизацијата која нема соодветна документација досега вкупно 129 сопственици на трактори од Неготино и од Демир Капија ги легализирале своите трактори, информира Златко Пенков, раководител на подрачната единица на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство во Неготино.

– Постапката за утврдување на сопственички статус отпочнува со поднесување предлог за легализација до надлежниот суд со соодветна документација. Судот во рок од три дена го известува ресорното министерство со барање преку огласните табли да информира за поднесениот предлог. Министерството во рок од три дена го доставува предлогот до соодветната подрачна единица која пак во рок од 24 часа го објавува на огласна табла. Објавувањето на известувањето од судот трае 30 дена. Доколку во тие 30 дена не се јави некој кој писмено ќе докаже сопственост на соодветниот трактор, судот во рок од 15 дена донесува решение за легализација, појаснува Пенков.

Граѓаните можат да поднесат документи за легализација до 10 април оваа година.

 Извор: kurir.mk

Check Also

„Денови на македонскиот мед 2015“

На улицата „Македонија“ во Скопје денеска ќе биде отворен фестивалот „Денови на македонскиот мед 2015“ …

4 comments

  1. 767717 259346If you happen to significant fortunate men and women forms, referring by natural means, furthermore you catch the attention of some sort of envy in consideration of those types the other campers surrounding you which have tough times about this subject. awnings 935634

  2. 184986 214590The certain New york Diet can be an highly affordable and versatile eating better tool built for time expecting to loose fat along with naturally keep a healthful everyday life. la weight loss 896567

  3. 352639 56124Thankyou for all your efforts which you have put in this. very fascinating information . 674760

  4. 601765 284911Hey! Do you know if they make any plugins to protect against hackers? Im kinda paranoid about losing everything Ive worked hard on. Any recommendations? 981181

Leave a Reply

Your email address will not be published.