Почетна / Вести Македонија / За 92, 9 отсто зголемен откупот и продажбата на земјоделски производи

За 92, 9 отсто зголемен откупот и продажбата на земјоделски производи

Вкупниот откуп и продажбата на земјоделски производи во декември 2012 година изнесува 3,086 милијарди денари што претставува зголемување за 92,9 отсто во споредба со истиот месец од 2011 година.

Според податоците на Државниот завод за статистика, вредноста на откупените земјоделски производи од индивидуалните земјоделски производители е зголемена за 104,6 отсто, а продажбата од сопственото производство на претпријатијата за 57,4 проценти.

Зголемување на вкупниот откуп и продажба е забележано кај речиси сите земјоделски производи, освен кај живината, јајцата и рибата.

 Извор: kurir.mk

Check Also

„Денови на македонскиот мед 2015“

На улицата „Македонија“ во Скопје денеска ќе биде отворен фестивалот „Денови на македонскиот мед 2015“ …

3 comments

  1. 579310 949443Wow i like yur internet site. It genuinely helped me with the details i wus seeking for. Appcriciate it, will bookmark. 824791

  2. 349367 887859thank you dearly author , I discovered oneself this internet internet site quite valuable and its full of excellent healthy selective information ! , I as effectively thank you for the great food plan post. 199204

  3. 239932 682446Thanks for the write up! Also, just a heads up, your RSS feeds arent working. Could you take a look at that? 107376

Leave a Reply

Your email address will not be published.