Почетна / Tag Archives: градинарство

Tag Archives: градинарство

Градинарството смирува и ја намалува депресијата

Градинарството е добро за вас, покажа ново истражување кое откри дека може да ја подобри самопочитта, да ја смири нервозата и да ја намали депресијата. Истражувачите од универзитетите Вестминстер и Есекс испитуваа 270 градинари и луѓе кои не се занимаваат со градинарство со цел да ги опишат нивните чувства пред …

Прочитај повеќе

За говедарите и градинарите 100,7 милиони денари субвенции

Министерството за финансии вчера исплати 100,7 милиони денари (1,6 милиони евра) на 4.583 земјоделци по основ субвенции за обележани грла говеда и обработена површина за градинарско производство.

Прочитај повеќе