Почетна / Tag Archives: афлатоксин

Tag Archives: афлатоксин

Србија го зголеми дозволеното ниво на афлатоксин на 0,25 микрограми

На веб-страницата на Министерството за земјоделство на Србија е објавена одлука според која дозволеното ниво на афлатоксин во млекото се зголемува од 0,05 на 0,25 микрограми по килограм.

Прочитај повеќе

Млекото во Македонија безбедно за пиење

Домашното млеко и млечните преработки се безбедни, потврдија анализите на Институтот за храна при Факултетот за ветеринарна медицина, извршени во единствената акредитирана лабораторија во земјава за испитување на афлатоксин.

Прочитај повеќе