Почетна / Вести Македонија / Со новото возило земјоделците во Кочани ќе бидат поинформирани

Со новото возило земјоделците во Кочани ќе бидат поинформирани

Возниот парк во локалната самоуправа Кочани е збогатен со уште едно возило. Станува збор за комби што ќе го користи Подрачната единица на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство.

Раководителот на Подрачната единица, Влатко Минов изјави дека возилото ќе се користи за подобра информираност на земјоделците, а барањето за негова набавка стигнало од земјоделците кои барале навремено да добиваат информации во врска со програмите за развој на земјоделството.

Возилото што го доби Подрачната единица од Кочани ќе ги покрива и Делчево, Берово, Пробиштип и Штип. Секое населено место, како што истакна Минов, однапред ќе биде информирано за денот на пристигнување на возилото кое ќе се смета како еден вид инфо – центар. Се очекува возилото да стартува со работа од понеделник.

Владата има набавено осум вакви возила, од кои по едно за секој регион во државата.

Извор: http://www.kurir.mk/republika/opstini/94824-So-novoto-vozilo-zemjodelcite-vo-Kocani-ke-bidat-poinformirani

Check Also

„Денови на македонскиот мед 2015“

На улицата „Македонија“ во Скопје денеска ќе биде отворен фестивалот „Денови на македонскиот мед 2015“ …

2 comments

  1. 272220 784889Lots of writers recommend just writing and composing no matter how bad and if the story is going to develop, youll suddenly hit the zone and itll develop. 504691

  2. 638601 676048Hello! I just wish to give a huge thumbs up for the excellent information youve gotten proper here on this post. I will likely be coming back to your weblog for far more soon. 849117

Leave a Reply

Your email address will not be published.