Почетна / Вести Македонија / Садници со бели рози за почист воздух

Садници со бели рози за почист воздух

Општината Ѓорче Петров се приклучува кон акцијата за засадување на садници на бели рози, следејќи ја иницијативата за прогласување на градот Скопје за град на белата роза.

Како едни од најдобрите пречистувачи на воздухот и почвата белите рози ќе бидат засадани на зелените јавни површини во целиот град.

Кон акцијата се приклучија и децата од основните училишта во општината преку изработка на креативни предмети.

Под мотото Купете роза, за да купиме розии денес по повод денот на екологијата од 10.00 до 12.00 часот ќе се организираат продажни изложби во сите основни училишта.
Учениците ќе ги изложат своите творби на повеќе продажни пунктови и тоа пред СП Планет, Тинекс (задниот влез), Реонскиот парк, Ново село, Волково и на автобуската постојка во населбата Даме Груев.

Средствата што ќе бидат собрани од продажната изложба, основните училишта ќе набават садници на бели рози кои ќе бидат насадени во дворовите на сите основните училишта во Општината Ѓорче Петров.

Извор: vecer.com.mk

Check Also

„Денови на македонскиот мед 2015“

На улицата „Македонија“ во Скопје денеска ќе биде отворен фестивалот „Денови на македонскиот мед 2015“ …

7 comments

  1. 335850 445025TeenVogue? Searching for fashion advice, celebrity buzz or beauty trends? Discover it all in Teen Vogue 213177

  2. 456382 542534articulo agregado a favoritos, lo imprimir cuando llegue a la oficina. 540990

  3. 481046 176412I dont leave a lot of comments on a lot of blogs each week but i felt i had to here. Do you require many drafts to make a post? 664715

  4. 806029 729245I only wish that I had the ability to convey what I wanted to say inside the manner which you have presented this info. Thanks. 981179

  5. 684586 279723Most suitable boyfriend speeches, or else toasts. are almost always transported eventually by means of the entire wedding party and are still required to be extremely intriguing, amusing and even enlightening together. finest mans speech 139631

  6. 758290 878092Merely wanna input on few common items, The internet site layout is perfect, the articles is genuinely excellent : D. 974396

  7. 172703 42064What others have stated and in some uncommon cases, suicide may occur. 734412

Leave a Reply

Your email address will not be published.