Почетна / Вести Македонија / Пријавување за земјоделски субвенции до 31 мај

Пријавување за земјоделски субвенции до 31 мај

Рокот за поднесување барања за субвенции во земјоделството истекува на 31 мај годинава, а од ресорното министерство апелираат сите што с` уште не поднеле барање да се обратат во подрачната единица каде што имаат регистрирано земјоделско стопанство за да поднесат барање во пропишаниот рок.

Барањето се поднесува електронски, без доставување документи, а врз основа на претходно евидентирани податоци во Единствениот регистар на земјоделски стопанства и Регистарот за идентификација и регистрација на домашни животни. Одгледувачите на говеда, овци, кози и пчели пред поднесување на барањето треба задолжително да ја проверат и по потреба да ја ажурираат состојбата на животните во ветеринарното друштво со кое имаат склучено договор.

– Стриктното почитување на рокот на поднесување барање за финансиска поддршка треба да овозможи навремено спроведување на сите потребни постапки за обработка на барањата и исплата на средствата согласно предвидениот распоред во текот на годината, кој е усогласен со типот на земјоделското производство – велат од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство.

Извор: dnevnik.mk

Check Also

„Денови на македонскиот мед 2015“

На улицата „Македонија“ во Скопје денеска ќе биде отворен фестивалот „Денови на македонскиот мед 2015“ …

7 comments

  1. 577756 465038I really like this information presented and possesses given me some type of resolve forpersistance to succeed i truly enjoy seeing, so sustain the superb work. 951374

  2. 781528 144050As I website possessor I believe the topic material here is rattling amazing , appreciate it for your efforts. 40282

  3. 318285 300841Hey there, Can I copy this post image and implement it on my personal internet log? 123312

  4. 877056 485562very good post. Neer knew this, thanks for letting me know. 119645

  5. 516587 824477This internet internet page is genuinely a walk-through for all with the information you wanted about this and didnt know who to ask. Glimpse here, and youll surely discover it. 639139

  6. 84462 394753Immigration […]the time to read or go to the content or sites we have linked to below the[…] 511098

  7. 377858 542754Some actually quality blog posts on this site, saved to fav. 459477

Leave a Reply

Your email address will not be published.