Почетна / Вести Македонија / Подвижни канцеларии на Министерството за земјоделство

Подвижни канцеларии на Министерството за земјоделство

Во општина Илинден во тек е реализација на проектот Подвижни канцеларии на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство”.

Мобилната подвижна канцеларија во текот на овој и идниот месец ќе ги посети сите населени места во општина Илинден, при што земјоделците ќе можат да се информираат за новата програма за субвенции за 2013 година.

Јавните огласи за Ипард и рурален развој, јавни огласи за слободно државно земјоделско земјиште, како и да добијат објаснување на процедурата за легализација на земјоделските објекти изградени на земјоделско земјиште и можноста за легализација на земјоделска механизација.

Средбите се реализираат секој работен ден од 9 до 16 часот, овој месец, во следните населени места: во населбата Илинден на 1, 4 и 5, во Марино на 6, 7 и 8, Кадино 11, 12, 13, Мралино 14, 15 и 18, Бунарџик 19-ти, Ајватовци 20-ти, Миладиновци 21, 22 и 25-ти, Дељадровци 26 и 27-ми, Бујковци 28-ми и 1-ви март. Во март средби ќе се одржат во Бучинци на 4-ти, Мршевци 5-ти и 6-ти и Текија 7-ми.

Од подвижната канцеларија на Министерството за земјоделство, водостопанство и шумарство информираат дека досега најголем интерес кај жителите на општина Илинден имало за легализација на земјоделските објекти изградени на земјоделско земјиште и можноста за легализација на земјоделската механизација.

Извор: vecer.com.mk

Check Also

„Денови на македонскиот мед 2015“

На улицата „Македонија“ во Скопје денеска ќе биде отворен фестивалот „Денови на македонскиот мед 2015“ …

4 comments

  1. 71606 757223Hey there guys, newbie here. Ive lurked about here for slightly even though and thought Id take part in! Looks like youve got quite a good location here 983059

  2. 334336 18717I surely did not realize that. Learnt something new nowadays! Thanks for that. 912212

  3. 566311 208809Maintain all the articles coming. I love reading by means of your things. Cheers. 327396

  4. 727952 64097Interested in start up a online business on line denotes revealing your service also providers not only to humans within your town, nevertheless , to numerous future prospects which are cyberspace on several occasions. pays everyday 559545

Leave a Reply

Your email address will not be published.