Почетна / Вести Македонија / Млекото на Суташ на полиците во Македонија

Млекото на Суташ на полиците во Македонија

Фабриката на Суташ во Македонија почна со производство и продажба на македонскиот пазар. Како што информираат од компанијата, Суташ млеко, јогурт, сирење, кисело млеко, ајран и детски овошен јогурт, веќе се достапни во маркетите во Македонија.

– Во изминатата година, ја подготвувавме фабриката во Скопје да почне со производство и инвестиравме 13 милиони евра. Подготвени сме да ги претставиме производите пред потрошувачите. Задоволни сме што нашата 38-годишна експертиза, посветеност и природен вкус ќе ги претставиме во Македонија. Веруваме дека нашите производи ќе бидат примени со позитивни реакции од страна на потрошувачите во Македонија, во земјата со која делиме заедничка култура и наследство. Започнувајќи од денеска, производите на Суташ, млеко, јогурт, сирење, кисело млеко, ајран и детски овошен јогурт ќе бидат достапни на полиците во маркетите. Во текот на оваа година, наша цел е да го дистрибуираме нашиот природен вкус, да го зголемиме изборот, како во Македонија така и во останатите држави на Балканот – истакна генералниот менаџер на Балканска Млекара, Али Мушфик Созер. Врз основа на планираната инвестиција на Суташ во “Балканска млекара Македонија”, која е со капацитет од 70 милиони литри годишно, се очекува бројот на вработувања да достигне до 250 лица. (Ал.С.)

Check Also

„Денови на македонскиот мед 2015“

На улицата „Македонија“ во Скопје денеска ќе биде отворен фестивалот „Денови на македонскиот мед 2015“ …

7 comments

  1. 691646 848794Appreciate it for helping out, superb data. 513215

  2. 619744 116329 Its hard to find knowledgeable people on this subject, but you sound like you know what youre talking about! Thanks 73406

  3. 34621 462321I always was interested in this topic and nonetheless am, thankyou for posting . 544187

  4. 145973 863953 very nice post, i certainly really like this website, keep on it 181812

  5. 153894 323766This douche bag loves his illegal bretheren because hes a itiaen of the world and we ought to be ashamed of ourselves I got news for you Asswipe get your asswiping ass back to the craphole where you came from with all of your illegal beaners 493963

  6. 28172 213015You must be a part of a contest first of the most effective blogs online. Let me suggest this weblog! 759145

  7. 245039 122541have to do very first? Most entrepreneurs are so overwhelmed with their online business plans that 680322

Leave a Reply

Your email address will not be published.