Почетна / Вести Македонија / Македонските вина и жестоки пијалоци пред 20.000 увозници од светот

Македонските вина и жестоки пијалоци пред 20.000 увозници од светот

Вината од македонските винарии деновиве се промовираат на Интернационалниот саем за вино и жестоки пријалоци што се одржува во Хонг Конг.

Девет винарии Тиквеш, Сковин, Стоби, Езимит, Далвина, Камник, Попов, Имако и Попова Кула организирани преку Здружението „Вина од Македонија“ ги презентираат своите призводи пред увозници, дистибутери, претставници на ХоРеКА сегментот, вински критичари, новинари и сомелиери. 

Саемската манифестација е најголема во овој дел на Кина и на неа своите вина ги презентираат над 1000 изложувачи од 38 земји во светот, а саемот го посетуваат повеќе од 20.000 увозници и дистрибутери на вино.

Учеството на саемот и Националниот павиљон се поддржани од страна на Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство преку програмата за поддршка на извозот на македонски производи, во чии рамки е обезбедена финансиска поддршка за простор и  штанд од 100м2.

Хонг Конг и Кина се едни од најбрзорастечките пазари во потрошувачката на вино во последните неколку години и постои голем потенцијал за пласман на македонското вино.

Промотивните активности на винариите во Кина продолжуваат и следната недела со учество на Саемот за вино во Шангај што ќе се одржи од 12 до 14 ноември.

Извор: kurir.mk

Check Also

„Денови на македонскиот мед 2015“

На улицата „Македонија“ во Скопје денеска ќе биде отворен фестивалот „Денови на македонскиот мед 2015“ …

7 comments

  1. 453066 781814To your organization online business owner, releasing an crucial company is the bread so butter inside of their opportunity, and choosing a wonderful child care company often indicates the specific between a victorious operation this really is. how to start a daycare 28357

  2. 208507 840453I preferred than you may be right now. 466636

  3. 36298 567582I believe one of your advertisements triggered my internet browser to resize, you may want to put that on your blacklist. 630559

  4. 492835 553004Oh my goodness! an outstanding article dude. Thank you Nonetheless Im experiencing issue with ur rss . Do not know why Cannot register for it. Could there be any person obtaining identical rss difficulty? Anybody who knows kindly respond. Thnkx 222705

  5. 9869 640076This sort of considering develop change in an individuals llife, building our Chicago Pounds reduction going on a diet model are a wide actions toward making the fact goal in mind. shed weight 808259

  6. 69249 858335Intriguing, but not ideal. Are you going to write more? 937588

  7. 451433 1535Oh my goodness! an amazing write-up dude. Many thanks Even so My business is experiencing trouble with ur rss . Do not know why Struggle to sign up to it. Can there be everybody finding identical rss dilemma? Anyone who knows kindly respond. Thnkx 118396

Leave a Reply

Your email address will not be published.