Почетна / Лозарство и овоштарство / Јавен ПОВИК бр. 06/12 за доставување на понуди за давање во закуп на земјоделското земјиште во државна сопственост до 10 хектари

Јавен ПОВИК бр. 06/12 за доставување на понуди за давање во закуп на земјоделското земјиште во државна сопственост до 10 хектари

I.  ПРЕДМЕТ НА јавниот ПОВИК

Се објавува јавен повик за доставување на понуди за давање во закуп на земјоделското земјиште во државна сопственост за подигнати долгогодишни насади за времетраење од 30 (триесет) години за следните катастарски општини:

Регион Радовиш, катастарска општина:  Дамјан

Регион Кочани, катастарски општини:  Жиганци и Соколарци

Регион Виница, катастарски општини:  Пеклани и Блатец

Регион Кавадарци, катастарска општина:  Кавадарци

Регион Свети Николе катастарска општина:  Немањица

Регион Струмица катастарски општини:  Чанаклија, Нова Маала, Хамзали и Гечерлија

Регион Неготино, катастарски општини: Долни Дисан, Горни Дисан, Криволак, Брусник и Тимјаник

Предмет на постапката од дел I став 2 на овој јавен повик може да биде само слободно земјоделско земјиште во државна сопственост врз кое нема востановено право на закуп, право на плодоуживање, за кое не се води постапка за денационализација или постојат други пречки за доделување на земјиштето во закуп

Максималната површина на кој може да аплицира и да добие еден понудувач по овој јавен повик во однос на понудените катастарски парцели е 10 хектари.

Времетраењето на закупот за кој се издава земјиштето е:

– за подигнати долгогодишни насади (лозја, овоштарници, хмељ) за период до 30 години;

Извор: http://www.mzsv.gov.mk/?q=node/1077

Check Also

Македонски вина претставени во Канадa

Македонски вина од винаријата „Далвина“ викендов беа претставени на традиционалниот меѓународен вински фестивал ,,Gourmet food&Wine …

6 comments

  1. 788856 262610Really interesting information !Perfect just what I was looking for! 538449

  2. 517680 664688Right after I initially commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now each time a remark is added I get four emails with exactly the same comment. Is there any method youll be able to take away me from that service? Thanks! 594169

  3. 159444 116428Basically wanna remark that you have a really nice web site , I enjoy the layout it in fact stands out. 411973

  4. 39595 994507Sweet website , super layout, actually clean and utilize genial . 749232

  5. 906876 5795The certain New york Diet can be an highly affordable and versatile eating better tool built for time expecting to loose fat along with naturally maintain a healthful everyday life. la weight loss 725874

  6. 240406 425928oh nicely, Alicia silverstone is matured nowadays but when she was still younger, she may be the sex symbol of hollywood` 489264

Leave a Reply

Your email address will not be published.