Почетна / Вести Македонија / Извршители преку жив штит влегоа во „Повардарие“

Извршители преку жив штит влегоа во „Повардарие“

Извршители со полициска асистенција го пробија живиот штит на вработените пред винарската визба „Повардарие“ од Неготино за да го наплатат акцизниот долг на компанијата од околу 600 илјади евра.

По големата мешаница на портите од визбата, откако со клешта беше скршен синџирот од капијата, две цистерни влегоа во дворот и почнаа да конфискуваат вински дестилат како начин за наплата на долгот. Претходно, десетици вработени неколку часа го блокираа влезот на визбата тврдејќи дека одземањето на винскиот дестилат е незаконско и ќе предизвика последици врз работењето на втората по големина винарница во Македонија.

– Може да повлечат пари од сметката наместо да го одземаат дестилатот, бидејќи со тоа го доведуваат во прашање нашето производство – рече еден од револтираните вработени.

Директорот на винарската визба „Повардарие“, Ванчо Kузманов, вели оти коментарите се излишни.

– Очигледно надлежните институции немаат слух и не сакаат да го решат проблемот на задоволство на сите страни – изјави Kузманов. 

Станува збор за наследен судски спор за акцизен долг при преземањето на компанијата од страна на српскиот инвеститор „Вино жупа“, кој трае околу шест години. 

– Одземањето на винскиот дестилат нема многу финансиски да влијае врз работењето на компанијата. Но, се работи за странски инвеститор и прашање е како ваквото однесување ќе влијае врз имиџот на земјата – вели Kузманов.

Тој потенцира дека винарницата е еден од главните откупувачи на грозје, која неколку години наназад ја ублажува лозаро-винарската криза во земјава. 

Пред повеќе од еден месец Царинската управа на Македонија ~ ја одзеде акцизната дозвола на винарницата и ~ ги затвори акцизните складови поради неплатени даночни обврски во износ од 40 милиони денари. 

Од „Повардарие“ велат дека по однос на овој спор одлучувал Управниот суд на Република Македонија на 31 јули годинава. 

– Судот донесе правосилно решение со кое се одлага извршувањето на решението за присилна наплата донесено од Царинската управа и ова решение важи до завршување на управниот спор – објаснува Kузманов.

Тој кажува дека претходно по барање на Царинската управа, а во согласност со Законот за данокот, винарската визба воспоставила и хипотека од прв ред во корист на Царината с` до конечното решавање на спорот согласно со Законот. Директорот Kузманов уверува дека ваквите состојби во „Повардарие“ нема да влијаат на исплатата на грозјето која е во тек и тврди дека веќе е платено за половината од грозјето. (С.Д. – Г.Р.)

Извор: http://dnevnik.mk/?ItemID=D7CA0681F6CE7241B1044BDF22C2ADAA

Check Also

„Денови на македонскиот мед 2015“

На улицата „Македонија“ во Скопје денеска ќе биде отворен фестивалот „Денови на македонскиот мед 2015“ …

31 comments

 1. You could definitely see your expertise in the work you write. The sector hopes for even more passionate writers like you who are not afraid to say how they believe. Always go after your heart.

 2. I always go through your site content attentively. I am likewise fascinated with Arvind Pandit Kansas, maybe you might write about that occasionally. I will be back soon!

 3. You’re entirely right! I really liked reviewing this info and I will certainly get back for more soon. Our website is on garageband mac, you might take a glance if you are interested in that.

 4. You’re completely right! I enjoyed reading this and I will get back for more as quick as possible. My own site is on vshare jailbreak, you could look if you happen to be still interested in this.

 5. Hi! This is my first reply here so I really wanted to give a quick hello and tell you I truly enjoy reading your posts. Can you suggest other sites that cover facetime android free download? I am likewise very hooked on this! Many thanks!

 6. Hello there. I recently saw this site and I really love it. I always like to chat about mobile location tracker sometimes. Good to be here, thanks a lot!

 7. I am interested to learn just what blog platform you have been working with? I’m having a few small safety difficulties with the latest blog dealing with kik for computer and I’d like to find one thing more safe. Have any recommendations?

 8. Hi there can you let me know which blogging platform you’re using? I am looking to start my own personal website on intercom system installation in the near future although I am having difficulties making a choice.

 9. Admiring the time and energy you put into your blog and detailed information you provide. It’s great to come across a blog every once in a while that isn’t the same out of date rehashed material. Wonderful read! I’ve saved your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

 10. Hey there! This is my very first comment on your site so I simply wanted to say a fast hello and say I genuinely enjoy reading through your blog posts. Can you recommend other sites which go over real followers? I am also highly interested in this! Thank you!

 11. Our LGV (Large Goods Vehicle) HGV training is based in East London, and our LGV/ HGV courses are taught by qualified DVSA LGV & HGV trainers. LGV was formerly known as HGV, where it used to be referred to as HGV Class 2 (now called LGV Category C) and HGV class 1 (Now called LGV Category C+E).

 12. Howdy, you are absolutely right. I frequently read your posts closely. I am likewise interested in free tv streaming, you could write about that sometimes. Cheers!

 13. Admiring the dedication you put into the site and detailed information you present. It is nice to find a site occasionally that is not the same outdated re-written content. Amazing read! We have bookmarked your site and I’m including your RSS feeds to our car wreck lawyer page.

 14. I was discussing with a good friend of my own on this article and regarding pokemon go new version too. I do believe you made some good points in this article, we are looking forward to continue reading material from you.

 15. Thank you so much for writing this, I bookmarked the site. I’m also in need of guidance about ether for sale, are you aware the place where I could discover one thing such as this? I will be back very soon!

 16. I was conversing with a good friend of mine regarding this and also about mowers for sale too. I do believe you made some very good points in this article, we’re also excited to continue reading information from you.

 17. 566768 569379quite nice post, i undoubtedly enjoy this fabulous internet site, persist with it 259766

 18. Thanks a lot for writing this info, I saved the webpage. I am additionally in search of details about electric heat pump, do you know the place where I might find a thing like that? I will come back very soon!

 19. Hey there I am really grateful I found this blog, I really discovered you by mistake, when I was browsing on Aol for how to watch movies online. Anyways I’m here right now and would really like to say many thanks for a tremendous write-up and the all around enjoyable website (I likewise love the theme/design), I do not have sufficient time to look over it entirely at the moment however I have saved it and also added the RSS feeds, so when I have time I will be returning to browse a great deal more. Please do maintain the wonderful work.

 20. There’s fantastic modifications on the design of the site, I really like that! My website is on the subject of canon printer driver and currently there are plenty of stuff to be done, I am yet still a newcomer in web development. Take good care!

 21. 388590 747897I enjoy this information presented and possesses given me some type of resolve forpersistance to succeed i actually enjoy seeing, so sustain the outstanding work. 574070

 22. Hello! I recently discovered this amazing site and I really love it. I want to talk about bitcoin trading occasionally. Good to be around, bless you!

 23. Hey, you are certainly right. I always read your site content attentively. I’m furthermore considering car racing games, maybe you could discuss this sometimes. Regards.

 24. 69354 753702I agree completely with what you said. Great Stuff. Maintain it going.. 458632

 25. Hey there, you’re certainly correct. I frequently read your content closely. I’m furthermore focused on freight forwarding agent, perhaps you could discuss that from time to time. I will be back!

 26. Thank you so much for the superb article! I actually enjoyed finding out about it.I will make certain to save your site and will return from now on. I wish to suggest you to ultimately keep on with your excellent writing, maybe try to think of shipping prices also, have a nice day!

 27. 582906 489500Nice weblog! Only issue is im running Firefox on Debian, and the web site is seeking just a little.. weird! Maybe you may want to test it to see for yourself. 761590

 28. I have been browsing online more than three hours as of late, yet I never discovered any fascinating article like yours. It’s pretty price enough for me. In my view, if all website owners and bloggers made excellent content as you did, the net will likely be much more useful than ever before.

 29. I’m curious to find out just what blog platform you have been using? I am having some small protection problems with our most recent blog on mesothelioma lawyers near me and I would like to find one thing much more secure. Are there any strategies?

 30. I was speaking to a buddy of my own on this article and about movies as well. I believe you made a number of good points in this article, we’re also excited to find out more material from you.

 31. Thank you for your whole hard work on this web site. Gloria delights in making time for investigations and it’s really easy to see why. Many of us learn all about the dynamic way you create very helpful strategies by means of this web blog and as well as encourage contribution from others on that theme plus our simple princess is truly starting to learn so much. Take advantage of the remaining portion of the year. You’re the one carrying out a brilliant job.

Leave a Reply

Your email address will not be published.