Почетна / Вести Македонија / Исплатени 215,8 милиони денари субвенции

Исплатени 215,8 милиони денари субвенции

Министерството за финансии ја исплати субвенцијата за произведено и продадено кравјо, козјо и овчо млеко во износ од 215,8 милиони денари на 7.808 сточари. Притоа на 4-ти овој месец се исплатени 31,5 милиони денари, а вчера беа исплатени преостанатите 184,3 милиони денари.

Како што соопшти Министерството за финансии, висината на поддршката изнесува 3,5 денари по произведен и продаден литар млеко со вклучена дополнителна поддршка од 15 проценти за подрачја со отежнати услови за производство.
– Владата на Република Македонија и Министерството за финансии, продолжуваат со поддршката на земјоделството и одржување на ликвидноста во стопанството – наведуваат од Финансии.

Check Also

„Денови на македонскиот мед 2015“

На улицата „Македонија“ во Скопје денеска ќе биде отворен фестивалот „Денови на македонскиот мед 2015“ …

4 comments

  1. 328511 955644Basically a smiling visitor here to share the really like (:, btw outstanding design . “Audacity, more audacity and always audacity.” by Georges Jacques Danton. 806378

  2. 696648 920383Hey there. I want to to inquire somethingis this a wordpress weblog as we are thinking about shifting more than to WP. Also did you make this theme on your personal? Thanks. 486644

  3. 876110 320I gotta bookmark this internet site it seems extremely beneficial . 282613

  4. 972254 435685Yeah bookmaking this wasnt a speculative decision outstanding post! . 864073

Leave a Reply

Your email address will not be published.