Почетна / Вести Македонија / Има интерес за инвестиции во “Џумајлија”

Има интерес за инвестиции во “Џумајлија”

Според премиерот Никола Груевски, има интерес од инвеститори за агрокомбинатот Џумајлијаа.

– Се надевам дека огласот за негова продажба ќе заврши успешно и ќе се најде инвеститор – изјави премиерот Груевски.
Согласно огласот, идниот инвеститор што ќе го земе земјиштето под концесија треба да вложи околу 200 милиони евра и да вработи најмалку 2.000 лица.
– Во претходниот период кога работеше Џумајлија” беа ангажирани околу 300 работници како и сезонски работници. Во новиот оглас се предвидува во тригодишен период да се дојде до бројка од минимум 2.000 луѓе и инвестиција од најмалку 200 милиони евра во изградба на млекарница со одреден капацитет, на производен погон за сточна храна и набавка на одреден број говеда односно минимум 20.000 – рече Груевски. Тој очекува агрокомбинатот Џумајлија” ќе прерасне во сериозен центар под којшто поради големиот капацитет ќе се продава не само во Македонија, туку и низ цела Европа.

Извор: http://vecer.com.mk/?ItemID=52A7027815087545B69F73AE7D5B8130

Check Also

„Денови на македонскиот мед 2015“

На улицата „Македонија“ во Скопје денеска ќе биде отворен фестивалот „Денови на македонскиот мед 2015“ …

6 comments

  1. 344694 933260Bookmarked your amazing internet site. Fabulous work, unique way with words! 834240

  2. 177251 569927extremely good post, i certainly genuinely like this wonderful site, maintain on it 766373

  3. 556372 571306Respect to site author , some excellent selective information . 537002

  4. 118254 362033Hi. Thank you for creating this web site . I m working on betting online niche and have identified this web site using search on bing . Will probably be positive to look more of your content . Gracias , see ya. :S 748549

  5. 289459 479887Excellently written write-up, doubts all bloggers offered the identical content since you, the internet has to be far much better place. Please stay the best! 147547

  6. 548005 762984You ought to join in a contest for starters with the highest quality blogs online. I will recommend this page! 464250

Leave a Reply

Your email address will not be published.