Почетна / Вести Македонија / Германска инвестиција за нова винарска визба во Kавадарци

Германска инвестиција за нова винарска визба во Kавадарци

Интензивно се одвиваат подготовките за изградбата на нова винарска визба во Kавадарци од страна на германски инвеститор, информираат денеска од менаџерскиот тим на винарницата.

Германскиот сопственик планира новиот објект да биде готов до почетокот на бербата на грозје, до септември. Веќе се чисти теренот каде што некогаш беше ладилникот во Kавадарци за на негово место да се изгради новата винарска визба.

– За почеток, треба да се откупат околу 10 милиони килограми грозје, од кои ќе се направат околу 7 милиони литри вино. Ќе се произведува само вино од повеќе вински сорти, не и ракија. Станува збор за чисто германски капитал. Се очекува да се вработат 20-ина луѓе – информираат од менаџерскиот тим. (С.Д.)

Извор:http://dnevnik.mk/default.asp?ItemID=634DDDEDAA17C34E95E545321119035B

Check Also

„Денови на македонскиот мед 2015“

На улицата „Македонија“ во Скопје денеска ќе биде отворен фестивалот „Денови на македонскиот мед 2015“ …

7 comments

  1. 270969 955466I believe this internet website has got quite outstanding indited articles content material . 457122

  2. 686449 62639This article gives the light in which we can observe the reality. This is very good 1 and gives in-depth information. Thanks for this good article. 916369

  3. 721312 248079I really like forgathering utile information, this post has got me even a lot more information! . 467112

  4. 103801 682883What is great respecting is dealing with instead of depending on. 264852

  5. 132625 246773If you are viewing come up with alter in most of the living, starting point usually L . a . Weight reduction cutting down on calories platform are a wide stair as part of your attaining that most agenda. weight loss 152918

  6. 221757 239288To know wisdom and instruction, to perceive the words of understanding 605786

  7. 351954 791695Glad to be one of a lot of visitants on this incredible internet web site : D. 294906

Leave a Reply

Your email address will not be published.