Почетна / Вести Македонија / Факултетот за земјоделски науки и храна одбележува 65 години

Факултетот за земјоделски науки и храна одбележува 65 години

Факултетот за земјоделски науки и храна денеска и утре ќе ја одбележи 65-годишнината од постоењето со Меѓународен симпозиум за земјоделство и храна.

Ќе учествуваат голем број научни работници и експерти од Македонија и од странство, а дел од настанот ќе биде и презентација на земјоделски производи и храна на познати домашни и странски брендови. На 37. средба Факултет-Стопанство што денеска ќе се одржи на Факултетот за земјоделски науки и храна ќе се обрати министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство  Љупчо Димовски.

Check Also

„Денови на македонскиот мед 2015“

На улицата „Македонија“ во Скопје денеска ќе биде отворен фестивалот „Денови на македонскиот мед 2015“ …

Leave a Reply

Your email address will not be published.