Почетна / Вести Македонија / Димовски на саем за храна во Берлин

Димовски на саем за храна во Берлин

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Димовски денеска и утре во Берлин ќе присуствува на Меѓународниот саем за храна, земјоделство и хортикултура „Зелена недела“ што ќе трае до 27 јануари.

За време на посетата, Димовски ќе учествува и на Самитот на министри за земјоделство, настан што е дел од „Зелена недела“.

Во фокусот на годинашниот Самит на министри ќе биде прифаќањето на фактот дека земјоделството игра клучна улога во исхраната на популацијата и дека е неразделно поврзано со искоренувањето на сиромаштијата, особено во земјите во развој. Ќе се стави акцент и на тоа дека инвестирањето во одржливо земјоделство и рурален развој е од суштинско значење за да се оствари правото на соодветна храна.

Извор: http://kurir.mk/makedonija/vesti/99894-Dimovski-na-saem-za-hrana-vo-Berlin

Check Also

„Денови на македонскиот мед 2015“

На улицата „Македонија“ во Скопје денеска ќе биде отворен фестивалот „Денови на македонскиот мед 2015“ …

6 comments

  1. 26158 488791Hiya! Amazing blog! I happen to be a everyday visitor to your site (somewhat much more like addict ) of this web site. Just wanted to say I appreciate your blogs and am looking forward for much more! 62888

  2. 614807 396167I was suggested this internet web site by my cousin. Im not certain whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my difficulty. Youre incredible! Thanks! 593084

  3. 163320 14098quite nice post, i undoubtedly really like this excellent internet site, carry on it 248914

  4. 537459 358552hello great web site i will definaely come back and see once again. 543301

  5. 704598 672333Your weblog is one of the far better blogs Ive came across in months. Thank you for your posts and all of the very best together with your function and weblog. Searching forward to reading new entries! 416325

  6. 362259 376693Stay up the good paintings! 411853

Leave a Reply

Your email address will not be published.